Gegrilde perzik salade met parelcouscous
Heb je ooit perzik of nectarine gegrild? Zo niet, you're missing out! Het geeft een heerlijke smaak: zoet, maar ook hartig door het grillen. Ideaal als je perzik of nectarine nog niet helemaal rijp is maar je er wel veel zin in hebt! De combinatie met parelcouscous en feta maakt het wat mij betreft een nog groter feestje. Dus lang verhaal kort: probeer deze gegrilde perzik salade met parelcouscous!
Avond, Lunch
Seizoen perzik en nectarine
Het seizoen voor dit heerlijke, gele fruit is zonder enige twijfel de zomer. Dan zijn perziken en nectarines op hun állerlekkerst. Dit fruit doet mij altijd herinneren aan mijn vakanties toen in jonger was. In Frankrijk en Spanje kochten we dan vaak perziken of nectarines: zo intens sappig! Daarom vind ik deze gegrilde perzik salade met parelcouscous ook extra lekker in de zomer, als bijgerecht van bijvoorbeeld een barbecue. Buiten het seizoen zijn ze uiteraard ook te koop, maar een stuk minder lekker én flink duurder. Houd de schappen dus vooral in de gaten tussen mei en oktober, dan vind je de lekkerste, sappigste perziken en nectarines!
Gegrilde perzik salade met parelcouscous
Ingrediënten
- 3 perziken
- 350 g parelcouscous
- 1 zak veldsla
- 1 kleine rode ui
- 1 half blok feta
- 1 handvol amandelen
- 2-3 el balsamico
- Olijfolie extra vierge
BENODIGDHEDEN
- 1 grillpan
- 1 kookpan
- 1 mengkom
Instructies
- Maak de parelcouscous klaar zoals beschreven op de verpakking. Giet af zodra het klaar is en doe wat olijfolie door de parelcouscous zodat het niet gaat plakken en laat afkoelen.
- Snijd de perziken in plakjes en gril ze in een grillpan ongeveer 2-3 minuten aan elke zijde.
- Voeg vervolgens de veldsla, rode ui in halve ringen en perziken toe aan de parelcouscous en meng 2-3 eetlepels balsamico erdoor met zout en peper.
- Verkruimel als laatst de feta boven de salade en voeg de gehakte amandelen toe.