Crunchy bloemkool wings
Thank me later voor dit recept, want wat een heerlijke snack is dit! Lekker knapperig en een goede bite, wat wil een mens nog meer? Sinds ik voor het eerst crunchy bloemkool wings heb gegeten ben ik verliefd. Tot over m’n oren. Als ik vroeger aan bloemkool dacht, dacht ik aan gekookte bloemkool met wellicht een kaassausje (welke millennial kent dit gerecht niet uit zijn of haar jeugd). Tot ik in aanraking kwam met al het goeds de bloemkool te bieden heeft! Je kunt er zoveel kanten mee op. Maar ik denk toch dat de bloemkool wings op de eerste plek staan. Want zeg nou eerlijk, dit ziet er toch heerlijk uit? En ohja, deze crunchy bloemkool wings zijn ook nog eens supersimpel en helemaal plantaardig. Ik denk dat ik niet veel meer hoef te zeggen…
Snack
Crunchy bloemkool wings
Ingrediënten
Voor de wings:
- 1 halve bloemkool
- 130 ml amandelmelk , meer indien nodig
- 90 g bloem
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- zout en peper
- 1 snuf chilipoeder
- 120 g panko , afhankelijk van de grootte van je wings
Voor het sausje:
- 2 el (vegan) mayo
- 2 tl sriracha
BENODIGDHEDEN
- 3 mengkommetjes
- 1 oven of airfryer
Instructies
- De wings zijn te maken in zowel de oven als de airfryer. Kies je voor de oven? Verwarm deze dan voor op 200°c.
- Snijd de halve bloemkool in roosjes en was ze. Meng de amandelmelk met de bloem tot er geen klontjes meer inzitten. Voeg alle kruiden toe aan dit mengsel en meng het goed door elkaar.
- Dompel de bloemkoolroosjes een voor een onder in dit mengsel en rol ze vervolgens door de panko tot ze helemaal bedekt zijn met panko. Herhaal dit voor alle bloemkoolroosjes.
- Bak de roosjes vervolgens 15 minuten in de airfryer of 20 minuten in de oven (beiden voorverwarmd op 200°c) en keer ze op ongeveer de helft van de baktijd. Smakelijk!