Flammkuchen met spinazie en plantaardige spekjes

Flammkuchen met spinazie en plantaardige spekjes

Wie denkt dat plantaardig eten saai is heeft het mis! Tegenwoordig zijn er zó veel alternatieven. Deze flammkuchen met spinazie en plantaardige spekjes laat dit aan je zien. De spekjes die ik op de foto heb gebruikt zijn alleen niet mijn lievelingsspekjes. De lekkerste tot nu toe zijn van Vivera! Welke zijn jouw favoriet? Flammkuchen is een typsich Duits gerecht. Het is een soort pizza, maar dan dunner en vaak harder deeg. Vergelijkbaar met een plaattaart! Ideaal als avondeten om te delen met een lekker Duits biertje (ik noem maar een voorbeeld ;)).

Naar recept

Avond

Haver fraîche

 

Voor de basis van deze flamkuchen heb ik plantaardige crème fraîche gebruikt. Deze crème fraîche is gemaakt van haver, en wordt daarom dus ook haver fraîche genoemd. Ik vind het echt het perfecte alternatief voor crème fraîche. Het is namelijk wat dikker, maar toch lekker romig. Ook lekker om te gebruiken in bijvoorbeeld je pasta of een romige soep! Het is gewoon te verkrijgen bij jouw supermarkt, vaak ook als huismerk. Bovendien blijft het lang goed: ideaal om een voorraad in huis te hebben!

Flammkuchen met spinazie en plantaardige spekjes

Flammkuchen met spinazie en plantaardige spekjes

Een supersimpel gerechtje die ook nog eens binnen no time klaar is? Ik zeg doen! Deze flammkuchen is super easy en megalekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Diner
Keuken Duits
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol flammkuchen deeg , bijvoorbeeld van Tante Fanny
  • 170 g haver fraîche , of crème fraîche
  • 150 g verse spinazie
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 kleine rode uien
  • verse zwarte peper
  • 125 g plantaardige spekjes

BENODIGDHEDEN

  • 1 Koekenpan
  • 1 bakplaat

Instructies
 

  • Bak de spinazie samen met de geperste knoflook en gesneden ui (in halve ringen) tot de spinazie is geslonken. Voeg zout en peper toe naar smaak, ik gebruikte redelijk wat peper.
  • Bak vervolgens ook de vegaspekjes in een pan tot ze wat knapperiger zijn.
  • Rol het deeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. De truc om het deeg niet te nat te laten worden is eerst een paar minuten (niet te lang) voorbakken in de oven.
  • Haal vervolgens het deeg eruit en begin met de haver fraîche uitsmeren, vervolgens de spinazie met ui en knoflook en als laatst de vegaspekjes.
  • Bak vervolgens de flammkuchen verder af zoals op de verpakking beschreven staat. En klaar is je plantaardige flammkuchen!