Linzen salade met pompoen en geitenkaas
Na alle (overheerlijke) pizza en pasta op vakantie was mijn buik hopeloos op zoek naar groentes! Een goedgevulde salade met gezonde ingrediënten klonk daarom als muziek in m’n oren (of buik?). Daarom maakte ik deze heerlijke linzen salade met pompoen en geitenkaas. Lekker veel groenten, vezels en eiwitten. Je kunt deze salade ook makkelijk van tevoren maken. Houd de geitenkaas dan nog even apart, zo blijft’ie het lekkerst! Zie hieronder het recept voor deze makkelijke, maar supergezonde salade!
Avond, Lunch
Linzen salade met pompoen en geitenkaas
Even op de gezonde tour? Deze linzen salade met pompoen en geitenkaas is echt supersimpel en megagezond! Lekker veel peulvruchten, groenten en natuurlijk geitenkaas om het af te maken. Ideaal ook om te mealpreppen als lunch!
Ingrediënten
- 800 g bruine linzen , uit blik, uitgelekt (530 g)
- 400 g doperwten , uit blik of vers, uitgelekt (280 g)
- 0.5 flespompoen
- 1 grote gele ui
- 4 tomaten
- 2 tl tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 scheut balsamico
- 1 rol verse zachte geitenkaas
BENODIGDHEDEN
- 1 bakplaat
- 1 mengkom
Instructies
- Snijd de pompoen (met schil) in blokjes (of koop ze kant en klaar).
- Verspreid de blokjes over een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie, zout, peper en de tijm. Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c.
- Versnipper intussen de ui en doe deze in een grote saladekom met een beetje olijfolie.
- Snijd de tomaat in blokjes en doe deze samen met de linzen en doperwten in de saladekom. Als de pompoen klaar is met afkoelen, voeg je deze bij de saladekom.
- Snijd het verse takje rozemarijn fijn en mix het samen met de tijm in de kom.
- Mix alles goed door elkaar en serveer als laatste de balsamico naar smaak en de verse geitenkaas. Smakelijk en geniet van je linzen salade met pompoen en geitenkaas!