Vegan brownie pannenkoeken
Ja jongens en meisjes, sla dit gerechtje maar even gauw op voor dit weekend, want hier wil je jouw zondag mee beginnen! Deze vegan brownie pannenkoeken zijn echt veel te lekker. Spoiler alert: ze vullen wel mega dus mijn ogen waren groter dan m’n maag. Krijg je ze niet allemaal op? Je kunt deze vegan brownie pannenkoeken ook invriezen. Warm ze later op en geniet nogmaals van een heerlijk ontbijtje!
Ontbijt
Plantaardige pannenkoeken
Waarschijnlijk ken je het klassieke pannenkoekengerecht wel: ei, melk, meel en een snufje zout. Zo worden de echte oer-Hollandse pannenkoeken gemaakt. Maar wist je dat je het ei weg kan laten? En de melk kunt vervangen door plantaardige melk zoals amandel-, soja- of kokosmelk? Op die manier worden je pannenkoeken helemaal plantaardig.
Het vergt wat oefening, maar ik weet zeker dat jij het ook kan. Zorg ervoor dat je beslag iets dikker is dan dat je gewend bent en je pan goed heet is. Vergeet ook niet het bakpoeder toe te voegen, dan krijg je lekkere, fluffy pannenkoeken. Ga jij het proberen? Met deze vegan brownie pannenkoeken kun je vast oefenen!
Vegan brownie pannenkoeken
Ingrediënten
- 1 el cacaopoeder
- 100 g meel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden
- 200 ml amandelmelk , of andere plantaardige melk
- 4 blokjes pure chocolade
BENODIGDHEDEN
- 1 mengkom
- 1 Koekenpan
Instructies
- Mix alle droge ingrediënten door elkaar (cacaopoeder, meel, bakpoeder en speculaaskruiden).
- Voeg vervolgens de melk toe en klop met een garde tot een luchtig beslag.
- Verwarm een klein beetje kokosolie in een koekenpan en leg een lepel beslag in de pan. Ik bak ongeveer 2 à 3 kleine pannenkoekjes tegelijk in een grote koekenpan.
- Keer na een paar minuten om tot ze goed bruin zijn.
- Stapel ze op elkaar en klaar is je zondagse brunch: vegan brownie pannenkoeken!
- Wil je ze iets gezonder? Maak ze dan met havermout en banaan.