Vegan yoghurt cake met bosvruchten

Vegan yoghurt cake met bosvruchten

Een hele tijd geleden maakte ik deze heerlijke vegan yoghurt cake met bosvruchten frosting. Ik woonde toentertijd nog in Utrecht in een kamer en deelde het huis met vier andere meiden. Ondanks ik de keuken moest delen stond ik regelmatig te kokerellen en te bakken. Ik was meer en meer aan het experimenteren met plantaardig bakken, want dat was best een uitdaging. Ik had zin om een cake op basis van yoghurt te maken. Een frisse, niet al te zware en niet te zoete cake. En raad eens? Hij lukte in één keer! Dat is niet vanzelfsprekend met plantaardige cakes (althans, voor mij ;). Dus ik weet zeker dat jij deze vegan yoghurt cake met bosvruchten ook kunt maken!

Naar recept

Cake, Snack

Vegan yoghurt cake met bosvruchten

Vegan yoghurt cake met bosvruchten

Mislukt jouw vegan cake altijd? Dan is dit recept je nieuwe beste vriend(in)! Deze lukt namelijk altijd. Oké, bijna altijd dan! Bak je met me mee?
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert, Snack
Keuken Hollands
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

Voor de cake:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 230 g Alpro yoghurt ongezoet , of andere yoghurt
  • 15 g bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract , of een zakje vanillesuiker
  • 70 g lichte basterdsuiker , voeg meer toe als je van zoete cake houdt
  • 60 g kokosolie
  • 1 scheut ahornsiroop
  • 1 el appelmoes
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 snufje zout

Voor de frosting:

  • 1 handjevol bosvruchten
  • poedersuiker , tot een egaal mengsel ontstaat

BENODIGDHEDEN

  • 2 mengkommen
  • 1 bakvorm
  • 1 blender of staafmixer

Instructies
 

  • Meng voor het beslag alle droge ingrediënten met elkaar (zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker, zout). Als je erg van zoete cakes houdt, voeg dan wat extra suiker toe.
  • Mix de natte ingrediënten eerst met elkaar (kokosolie, yoghurt, vanille aroma, ahorn, appelmoes, amandelmelk) en voeg deze vervolgens toe aan de droge ingrediënten.
  • Mix kort op de hoogte stand zodat je een luchtig beslag krijgt. Meng het niet te lang, hoe korter hoe beter.
  • Doe het beslag in een ingevet bakblik en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c.
  • Voor de frosting pureer je het fruit en voeg je poedersuiker toe totdat je een dik mengsel krijgt. Doe het mengsel op de afgekoelde cake en laat ongeveer een uurtje staan zodat de frosting hard wordt.
  • Geniet van je vegan yoghurt cake met bosvruchten!
Trefwoord Cake, Zoet